Over ons

First Country Research bouwt software, modellen en indicatoren waarmee wij investeerders helpen om hun beleggingsportefeuilles te optimaliseren. Zowel op het gebied van strategische/tactische asset allocatie, risk management als portefeuille-optimalisatie hebben onze producten en diensten bewezen toegevoegde waarde.
Onze achterliggende filosofie is dat beleggers veel meer zouden moeten sturen op de (forward looking) risico’s van fundamentele omgevingsfactoren in plaats van op (backward looking) statische analyses van historische tijdsreeksen. Regime shifts zijn immers wel degelijk te voorspellen als je kijkt naar de onderliggende fundamentals. Het sturen op fundamentals in relatie tot de waardering van instrumenten noemen wij investment/risk management 2.0. Zie onze publicaties in PBM voor een uitgebreide uiteenzetting over investment/risk management 2.0

Onze expertise ligt op het snijvlak van:

  • Investment management (portefeuilleoptimalisatie, credit research, risk management)
  • Macroeconomics (vooral de relatie tussen macro-econoimische factoren en financiële markten, tevens specialisten op gebied van demographics en social responsible investing)
  • Big Data (databases, scraping, statistics, reporting en data visualizatie)

Wij zijn trots op ons flagship product ‘FCR Interactive’, welke wij continue zullen updaten en verder verdiepen. Daarnaast bouwen wij graag met klanten en andere service providers aan op maat gemaakt oplossingen waarbij wij bijvoorbeeld uw huidige data bronnen en analyses kunnen worden geïntegreerd in FCR Interactive. Bovendien werken wij graag samen met onze klanten om nieuwe producten te ontwikkelen en onze bestaande producten verder te optimaliseren.