Oplossingen op maat

We vinden het een uitdaging om iets voor onze klanten te bouwen, waarmee ze op een veel efficiëntere manier veel betere stuurinformatie voorhanden komt. Hierbij hanteren wij een pragmatische, hands-on benadering. Wij schrijven geen dikke boekwerken alvorens te bouwen, maar gaan direct aan de slag met de data die aanwezig is en bouwen zo in goed overleg met de klant op een efficiënte manier de gewenste oplossing.
De mogelijkheden zijn wat ons betreft onbegrensd, zolang het ligt op het snijvlak van informatievoorziening en economics/finance. Bij grote projecten werken wij regelmatig samen met één van onze partners.
Hieronder volgen 2 praktijkvoorbeelden:

Case 1

Voor een middelgrote vermogensbeheerder hebben wij een customized online tool gebouwd waarmee zij hun eigen credit ratings kunnen maken voor alle debiteuren binnen hun beleggingsuniversum, namelijk Europese banken. De country ratings van FCR vormen onderdeel van de input voor deze berekening. Door de credit ratings af te zetten tegenover de CDS spread van de banken worden koop- en verkoopsignalen gegenereerd en worden downside risk indicatoren berekend. De volgende stappen zijn doorlopen en worden steeds in nauw overleg met de klant afgestemd:

1. Inventarisatie data(-bronnen);

2. Ontwikkelen/definiëren logaritmes en indicatoren (o.a. stress test scenario’s);

3. Opzetten online interface;

4. Opzetten gebruikershandleiding en demonstratie.

Het totale proces is in minder dan 2 maanden afgerond.


Case 2

Een wereldwijd opererende consultant verricht onderzoek naar de invloed van demografische variabelen op de lange termijn verwachte economische groei in verschillende landen. Hij wil zijn klanten toegang geven tot een interactieve tool waarmee verschillende scenario’s kunnen worden doorgerekend. Hij heeft FCR de opdracht gegeven om deze tool te bouwen en om periodiek de onderliggende data te uploaden.

De volgende stappen zijn doorlopen:

1. Inventarisatie data(-bronnen);

2. Ontwikkelen/definiëren logaritmes, indicatoren en scenario’s;

3. Opzetten online interface.

Het totale proces is in 6 weken afgerond.